Creació d’un conte col·lectiu de manera acompanyada

Creació d’un conte col·lectiu de manera acompanyada

Creació d’un conte col·lectiu de manera acompanyada

  • On 28 de juny de 2023

Els nens i les nenes de cicle inicial han dedicat els darrers mesos del curs a crear un conte col·lectiu de manera acompanyada amb l’ajuda de la mestra i dins la programació de PictoEscriptura.

Ha sigut una bona oportunitat per prestar atenció a l’estructura d’un text narratiu, per expressar i intercanviar idees fent un ús correcte del llenguatge oral, per aprofundir en els personatges i en la seva importància, per vetllar per l’ús d’un llenguatge no discriminatori, per revisar i millorar les produccions escrites de manera acompanyada,…

També l’han complementat amb altres llenguatges artístics: il·lustracions. Així doncs, la creació del conte col·lectiu també ha propiciat dissenyar, elaborar i compartir creacions artístiques col·laboratives amb tot el que això comporta: assumir i experimentar diferents rols en el procés de creació; participar activament i posar en valor el procés; desenvolupar la creativitat i mostrar interès; gaudir del resultat final obtingut; compartir creacions grupals, mostrant empatia i respecte envers les dels altres i acceptant-ne les diferents interpretacions; ….

Com a cloenda, ens vam reunir tots/es els/les alumnes de cicle inicial per presentar els nostres llibres, llegir-los per parelles intercicle i, finalment, celebrar-ho amb una bona festa amb música i confeti.

Hem observat als nens i a les nenes gaudir i implicar-se en aquest procés i amb moltes ganes de crear una nova història el curs que ve. Seguim bonics i boniques!