Premi al projecte social Vincles del Palau de la Música per un videoclip juvenil de hip-hop a Salt

Premi al projecte social Vincles del Palau de la Música per un videoclip juvenil de hip-hop a Salt

Premi al projecte social Vincles del Palau de la Música per un videoclip juvenil de hip-hop a Salt

  • On 21 d'abril de 2023

El projecte social Palau Vincles del Palau de la Música Catalana ha estat reconegut amb un dels premis de la setena edició del Concurs de Hip-hop per la Pau. El videoclip guardonat és ‘Un toc de Salt’ i els creadors són joves estudiants d’entre 15 i 18 anys d’aquesta localitat, que participen en un dels quatre projectes de Palau Vincles. L’objectiu és connectar amb els nois i noies a través de la música i la dansa, i a partir d’aquí, treballar en el seu benestar i generar oportunitats de futur. El resultat, una cançó que reivindica la igualtat i que ha estat mereixedora d’un premi.

Intervenció social a través de la música

A ‘Un toc de Salt’ hi han participat 22 estudiants del FPI de Salt que, un parell de dies a la setmana des de novembre fins al juny, fan sessions de hip-hop i dansa. Paral·lelament a les classes, un equip d’intervenció amb una psicòloga i una logopeda, treballa en sessions individuals i de grup amb els estudiants.

D’aquesta manera, a partir de la música es creen vincles amb aquests joves per treballar l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i oferint noves oportunitats.

El resultat és un videoclip de tres minuts en què aquests nois i noies expliquen en primera persona com viuen les desigualtats socials, el racisme i les fronteres, però també el sentiment d’amistat, de grup, i reivindiquen la igualtat, i la necessitat de passar a l’acció per transformar les injustícies.

Entrega de premis a la Lleialtat Santsenca

Una peça musical que ha aconseguit també erigir-se amb un dels premis de Concurs de Hip-hop per la Pau, en la categoria d’entitats socials. Es tracta d’uns guardons que volen donar visibilitat al la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau. El lliurament s’ha fet aquest divendres a la Lleitat Saltsenca.

Altres projectes de Palau Vincles

Actualment Palau Vincles té en marxa quatre projectes. A banda de ‘Un toc de Salt’, destaca el projecte ‘Coral‘, que proporciona formació gratuïta a 650 infants i joves de la ciutat Barcelona. També ofereix càpsules formatives i un esplai artístic a l’estiu amb 300 places, la meitat becades a través de l’Ajuntament de Barcelona. En total, hi treballen 52 professionals i 7 voluntaris.

 

Enllaços relacionats:

Aquí podeu veure la notícia original

Segueix el fil de l’ICIP

Notícia relacionada