El dau de la lectura

El dau de la lectura

El dau de la lectura

  • On 29 de juny de 2022

Amb l’objectiu principal de contribuir que els nens i les nenes esdevinguin lectors i lectores competents/es, crítics/ques  i capaços/ces de gaudir del plaer de la lectura, sovint a l’aula dels Marrecs (primer de Primària) portem a terme tertúlies literàries que es basen en el dau de la lectura.

En efecte, quan un nen o una nena porta un llibre de casa o bé ha llegit un llibre de la biblioteca de l’escola que li ha agradat molt, li oferim l’oportunitat de presentar-lo i recomanar-lo als companys  i a les companyes. En definitiva, oferim un espai tranquil per establir una conversa sobre llibres entre tots i totes.

Així doncs, ens asseguem tots i totes en rotllana i l’infant en qüestió mostra la coberta del llibre als companys/es, en llegeix el títol i fa tres tirades del dau de la lectura. A les cares del dau llegeixen inici de frases en llengua castellana com: “Este libro me recuerda…”, “Mi parte favorita fue…”, entre d’altres. D’aquesta manera, l’infant pot acabar la frase amb la seva opinió personal sobre el llibre.

A banda de ser una dinàmica que fomenta el plaer per la lectura i l’esperit crític, també és una activitat que els ajuda a desenvolupar totes les habilitats lingüístiques relacionades amb la comprensió lectora i l’expressió oral en llengua castellana.