Aprenem conjuntament a través dels Itineraris d’aprenentatge.

Aprenem conjuntament a través dels Itineraris d’aprenentatge.

Aprenem conjuntament a través dels Itineraris d’aprenentatge.

  • On 29 de març de 2017

Els Gegants i els Marrecs estem fent unes investigacions. Els Gegants estan investigant perquè ens cauen les dents i els Marrecs perquè tenim càries. Per això, Gegants i Marrecs treballem junts per conèixer més sobre les dents i investigar plegats allò que ens interessa de les dents.

Avui rebem la visita de la Dra Marta, la dentista que ens ha explicat que a la nostra boca hi ha les dents definitives i les dents de llet. Les definitives estan a sota de les dents de llet a dins d’una espècie de bosseta. La dentista ens ha ensenyat  que les dents tenen una part que es diu corona i una part que es diu arrel, i que les dents definitives es van menjant l’arrel de les dents de llet fins que ens cauen i ja ens surten les dents definitives.

A través d’unes fotografies la doctora ens ha ensenyat que a la boca hi ha dents, llengua, llavis, una campaneta i la placa bacteriana. Ens ha explicat que a la boca hi tenim uns bacteris que s’anomenen Streptococos mutant, i que aquests es fan forts i muten quan mengem aliments amb sucre. Com els éssers vius, l’Streptococos un cop s’ha alimentat amb els sucre, ha d’anar al lavabo i ho fa a sobre les nostres dents, deixant anar un àcid que ens forada les dents fins que ens fan mal i hem d’anar a veure la Marta perquè ens ho curi.

Finalment, la Dra Marta ens ha ensenyat com hem de rentar-nos les dents. Amb una boca de plàstic i de dents molt grosses ens ha ensenyat que hem de respatllar-nos les dents de dues en dues, endavant i enrere o fent rodonetes, però no hem de moure el raspall amunt i avall. Ens ha recordat que ens hem de rentar les dents sempre després de cada àpat i sobretot per la nit, perquè l’Streptococos no dorm. També ens ha ensenyat que les pastes de dents porten flúor que serveix per protegir-nos les dents, i que per tant, després de rentar-nos les dents no hem de beure aigua perquè ens trauriem el nostre súper protector.

Per acabar hem practicat el raspatllat de les dents amb la boca que ha portat la Marta i hem observat dents de veritat que tenien càries. Com ens agrada investigar!

 

IMG_20170329_155630 IMG_20170329_155539 IMG_20170329_160905 IMG_20170329_160743 IMG_20170329_160229 IMG_20170329_153022 IMG_20170329_154442 IMG_20170329_155517

 1